בשר וחלב על כיריים אינדוקציה

שאלה:

שלום רב! גז חשמלי שהוא משטח זכוכית שהסיר מונח על גבי הזכוכית האם מותר לשים על זה סירים גם בשריים וגם חלביים [לא ביחד כמובן] ומה הדין אני שהשתמשתי בזה לחלבי האיך אני יכול להפוך את זה לבשרי [במידה ויש בזה בעיה כאמור]

תשובה:

שלום רב

לא מומלץ לרכוש כיריים כאלו כאשר יש צורך בשימוש חלבי ובשרי כאחד, ראה כאן בהרחבה. כאשר כבר יש לכם כאלו, מעיקר הדין ניתן לנקות היטב את הכיריים ולייבש, ואז להניח סיר שהוא יבש למטה, כי גם אם הכיריים הן בחזקת טריפה, מגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, ולכן הסיר לא יאסר, אם אתם יכולים להסתדר באופן הזה זה בסדר, אבל אם אין הכרח עדיף להמנע, כיון שבשונה מחצובות מתכת הישנות והמוכרות שכל הזמן לכאורה מתלבנות, כאן הזכוכית אינה מתלבנת והיא טריפה ממש, כך שאם יגלוש משהו זה כבר לא מגע יבש בין כלים, ואם בתוך 24 שעות הזכוכית בלעה מהמין השני, הסיר נאסר וזה כבר בעיה של ממש…

יום נעים.