מה בין עפרון לעשו

שאלה:

כתוב במדרש נבהל להון איש רע עין זהו עפרון שגינו חזל למה לא גינו את עשו שנטל מיעקב כרי מלא זהב וכסף אם אפשר מקור תודה לרבנים הגאונים

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה נבהל להון וכו' היא הגדרה עדינה מידי ביחס לעשו שהיה רוצח, ושדד מיעקב את כל כספו על ידי אליפז… הפסוק מדבר על אדם שנוהג במשאו ומתנו עם הבריות בחוסר הגינות בגלל תאוות הממון, אבל לא בגזלן… עפרון עשה עיסקה חוקית עם אברהם אבינו, אבל בצורה שאינה ישרה והגונה, אמר הרבה ועשה מעט מאוד…

שבת שלום.