למה מועיל כל נדרי?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה לי אליך. לפני יום כיפור נשבעתי שיש משהו שאני מפסיק לעשות אותו, והיום בטעות עשיתי אותו . עכשיו השאלה היא :האם תפילת כל נדרי היא בעצם התרת נדרים והשבועה שלי התבטלה ? ואם לא אז מה אני יכול לעשות בנידון והאם השבועה שלי עדיין חלה?

תשובה:

כיון שיש הלכה בהתרת נדרים שצריך לפרט את הנדר בפני המתירים, וגם צריך למצוא פתח להתרתו, לא סומכים על התרת נדרים כללית אלא לגבי נדרים שנכחו ולא לגבי מה שזוכרים ויש לערוך התרת נדרים רצינית בפני שלושה דיינים. ההתרה לא תועיל למפרע, והאיסור החמור שעברת, ה' ירחם ויש לחזור עליו בתשובה שלמה, לכן אני מתחנן כאן באתר שוב ושוב, אנא הפסיקו עם המנהג המגונה הזה לנדור! זה לא משחק! אבל כדי שלא תכשל בו שוב, יש לערוך התרת נדרים. תפנה לרב בית הכנסת שיסייע לך בזה.