שאלות בעניני ראש השנה

שאלה:

בס"ד שלום רב ! 1.הדלקת הנרות לכבוד יום ב של ראש השנה מאש לאש, עושים ללא עירוב תבשילין מערב החג כדי שההדלקה תהיה מותרת ? 2. את התשליך עושים אחרי מנחה של יום א של החג ? 3. פדיון כפרות על הכסף עדיף לעשןת אחרי ראש השנה אך לפני ערב יום הכיפורים כדי להספיק להעביר לצדקה או שאפשר לכתחילה לערוך צמוד לכניסת היום הקדוש ולמסור את הכסף כמה ימים אחרי יום הכיפורים ? 4. עדיף להדליק את נרות החג כמו נרות שבת קודם להדליק תחילה ואז לברך או ההפך ? 5. פרי חדש ביום ב של החג שעליו מכוונים בברכת שהחיינו יכול להיות גם קיוי ? 6. במוצאי שבת הקרובה לאחר ההבדלה מייד מותר לכבס בגד לכבוד החג כדי שיספיק להתייבש לחג ? שנה טובה ומבורכת !

תשובה:

שלום וברכה

1. אין שום קשר לענין עירוב תבשילין… ההדלקה נעשית בליל החג השני עצמו אחרי צאת הכוכבים, עירוב תבשילין זה כדי להדליק ביום טוב עבור שבת שאחריה [לא המצב השנה].

2. נכון.

3. עושים בערב יום כיפור עצמו ואם לא מספיקים להעביר לצדקה מעבירים אחרי יום כיפור.

4. בראש השנה וסוכות קודם מברכים ואז מדליקים וביום כיפור עושים כמו שבת.

5. אינני יודע אם זה פרי עונתי.

6. כן, למה לא?

שנה טובה ומבורכת.