עושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחס

שאלה:

ישנם אנשים שזה ממש חילול ה' שהם מסתובבים עם כיפה וציציות ארוכות וזקן ופאות שמתבדרות ברוח. התלבושת שלהם לא בדיוק מתאימה למעשיהם וכשהם מסתובבים אפה שהם מסתובבים ועושים מה שעושים אז למען השם שיורדו את כל הסממנים והתחפושות ולא יהפכו ללעג ולקלס את כל הציבור החרדי.

תשובה:

ידידי היקר!

אם המציאות היא כזו נוראה כמו שאתה מתאר, אזי ודאי מוטל עלינו שנינו לעשות הכל כדי לקדש שם שמים בכל הליכותינו, ננסה לעבוד על עצמנו [ורק על עצמנו, כי יש לנו הרבה מה לעשות בתחום…] וה' יהיה בעזרנו!

בהצלחה רבה לשנינו!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המציאות כזאת – משמע שזה לא כ"כ ככה.

    גם אני פעם התנהגתי כבת-היענה וטמנתי את ראשי בחול.

    הרבה לא הרווחתי מזה.

    המציאות טפחה על פני פעם אחרי פעם.

  2. לא הבנתי את דבריך, כלומר אם אני לא רוצה "לטמון ראש כבת יענה" עלי לפשפש בציציותיו של כל יהודי חרדי לראות אם תוכו כברו ואם לא, להוקיע אותו בשער בת רבים?… מה בעצם רוצה כבודו? למעשה, ברור שבני אדם יש להם יצר הרע, בשביל זה באנו לעולם, אבל אין ציבור כמו הציבור החרדי, ככלל כמובן, בכל המובנים, בתורה ביראת שמים במידות טובות, בעזרה לזולת ובתכלית החיים בכלל, ב"ה, דורו של משיח. רוב היהודים ר"ל לא יודעים שיש בורא לעולם..