סליחה מהשם

שאלה:

שלום רב,
אם ביקשתי מהשם סליחה, אבל אני לא זוכרת בדיוק מה אמרתי
וזה ממש מציק לי. ואני לא יודעת אם בצדק כי יש לי אובססיה לדברים כאלו
אז השאלה -שגם תקפה לא רק להפעם- אם בקשתי סליחה ואני לא זוכרת בוודאות מה אמרתי ומה לא ויכול להיות שלא התנצלתי בפה על מה שהתכוונתי בלב, להגיד את הסליחה מחדש?
תודה מראש!

תשובה:

תגידי שוב, מה' מבקשים סליחה לא רק פעם אחת, בהרבה הזדמנויות, גם ביום כיפור בנוסח התפילה יש עשרה וידויים, ולגבי האובססיה יש כמובן לטפל בכל הכלים ה'מקצועיים כדי שלא לסבול לחינם, זה לא נעים…

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על המענה כבוד הרב. אבל במיקרה ספציפי זה, בגלל האובססיה שלי- אני מפחדת שלא אמרתי את הדברים כראוי.
    ואז אני אומרת שוב ושוב

  2. שלום כבוד הרב,
    אני לא רוצה להעיק אבל אני רוצה לפתוח בפניך את המיקרה הספציפי כדי שתשפוט מיקרה לגופו. רציתי לבקש סליחה מהשם על כך שלקח לי זמן להגיד לו תודה על משהו. ההתלבטות היא אם אמרתי :״סליחה על כך שלקח לי הרבה זמן״ או שאמרתי אותו הדבר בלי המילה ״הרבה״- על כך שלקח לי זמן.
    האם במיקרה זה, אני צריכה לבקש סליחה שוב? עם המילה ״הרבה״ או לא קריטי ? (כי באמת לקח לי הרבה זמן…)