מדוע אסרו חכמים בשר עוף עם חלב

שאלה:

חז"ל תיקנו שעוף יהיה בשרי בתקופה ההיא, בשביל למנוע עבירה אפשרית של אכילת בשר וחלב. בשר עגל דומה מאוד לעוף ובקלות אפשר לפול לעבירה.

יש שאלה רווחת שכבר שאלו, ואני הייתי בין הנשאלים, ולא, יכולתי לתת תשובה מספקת.

אם העוף נחשב בשרי בשביל לגדור נפילה לעבירה של בשר וחלב, לכן חז"ל אסרו אותו.

והשאלה שנשאלתי ולא נתאפשר לי לענות תשובה מספקת, נניח ומישהו גידל תרנגולת, ושחט אותה, והוא יודע באופן חד משמעי שזה עוף ולא בשר, ואין כאן שום סיכוי ליפול לעבירה. למה עדיין נחשב בשרי, ולא פרווה.

ואם לסבר את האוזן, יש קציצות בשריות ויש טבעול, וכאן יש את ההפרדה לבשרי ופרווה, על אף שהם דומים.

אם כך למה עוף שהוא בטוח עוף הוא עדיין בשרי.?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן שאלה, כל גזירות חכמים כך הם… חכמים נתנו סייג גורף במצבים שהבינו שיכול לבוא מכשול, וכדי לקיים גזירתם נתנו אותה באופן קבוע השווה לכל אדם ובכל מצב, אחרת יש המון שטח אפור. תאר לך לענין גזירת מוקצה שנתחיל לדון, כל אחד יגיד לי אין חשש שאני אבוא להשתמש בפטיש בשבת, כי שמתי פתק שיזכיר לי, והשני יאמר אני בכלל לא יודע להשתמש בו וכו', אין לדבר סוף והגזירה תמוסס מאליה ותאבד את משמעותה, לכן חכמים קבעו גדרים קבועים וברורים ששווים תמיד וכך הגזירה עומדת קיימת שנים רבות באותו תוקף וממלאת את יעודה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1