חלב הנמצא בדדי בהמה שנשחטה

שאלה:

שלום חלב הנמצא בדדי בהמה שנשחטה. מהו לשתותו אחרי בשר. כאמור, איננו דנים כלל על הכחל, ולא על בישול,צליה,טיגון. אלא קפה ועוגה לקינוח אחרי הטשולנט, לפוסקים האשכנזים והאשכמזים בעניין, ואם אפשר מקור לפסק. יישר כח (אגב, אם יורשה,מה שמו של הרב)

תשובה:

שלום וברכה

מפורש בשו"ע בסי' פז סעי' ו שיש לו דין של חלב מדרבנן, שם מדובר לגבי אדם המבשל חלב זה עם בשר ונאמר שם שפטור אבל אסור, ממילא ברור שגם אסור לשתות עם קפה בסעודה בשרית.