צלחות קורנינג בשר בחלב ופסח

שאלה:

לכבוד הרב שלום האם הצלחות של חברת Corning נחשבות לזכוכית? הם רושמים "הצלחות אמנם נראות מקרמיקה אבל הן עשויות מזכוכית. בזכות החלקות (טיב פני השטח) וקלות הניקוי של הזכוכית ישנם רבנים המתירים שימוש בכלים אלו, לעיתים השימוש כרוך בהפרדה." ברצוני לדעת נפקא מינה לפסח תודה רבה זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, בודאי אין להשתמש בהם לחלב ובשר כאחד, גם לא ספרדים, ובודאי בודאי אין להשתמש בהם בפסח, וכן אם נאסרו אין להכשיר אותם לכתחילה, כי יש לחוש שדינם ככלי חרס שאין לו הכשרה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). למשל כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, שכיון שמדובר בכלי שני יש להקל ולהכשיר.