טלפון חסום שאינו כשר

שאלה:

אם אפשר להאשר לילדה בת 15 טלפון חסום מאינטרנט ללא חותמת אבל אין בו גישה לאינטרנט בכלל

תשובה:

שלום וברכה

אם אין כל גישה לאינטרנט והיא גם לא יכולה להחליף סים… אין בעיה באופן עקרוני.

אבל חשוב מאוד לחנך את הילדים שאצלנו בבית תמיד שומעים בקול גדולי הדור, ואם גדולי הדור אמרו שיהיה רק טלפון כשר בבית, אז אנחנו לא עושים שום אופן אחר, גם אם זה בעצם בסדר. הכניעה וקבלת המרות של גדולי התורה היא כח עצום מבחינה חינוכית שמשפיע בכל התחומים, לאו דוקא לענין הטלפון ספציפית.

רוב נחת.