גורם ליהודים לחלל שבת

שאלה:

שלום לרבנים שאלה בהלכות שבת יש יהודי שיש לו שמירה יום שישי שואלים אותו מתי הוא נוסע מוצאי שבת ובאים שומרים ללוות אותו . השאלה האם מותר לצאת חצי שעה אחר צאת שבת כאשר הוא יודע שהשומרים נמצאים מרחק של שעה וחצי מביתו כך שודאי יחללו שבת . יש לציין שהוא לא צריך שמירה ולא מבקש שמירה וזה לא תלוי בו . האם חייב לשנות את התוכניות שלו ולצאת מאוחר יותר ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

פשוט וברור שאין לו כל היתר לגרום ליהודים לחלל שבת מחמתו, שידחה את היציאה באופן שיוכלו לבוא אליו במוצאי שבת.