תרומת ספר תורה לישובים מרוחקים

שאלה:

אשתי בעת התלהבות אמרה לבעלי אירגון העוסק בקירוב רחוקים בהתיישבות, שהיא תתרום להם ספר תורה למען הצורך הקיים ביישובים שונים. עבר זמן והבעלים עסוקים ואף לא קל להשיגם ואולי אף טרודים בדברים יותר חשובים מהס"ת של אשתי וגם אשתי מתקשה להתעסק עם הפרוייקט הזה. עתה היא שואלת האם היא יכולה לתרום את הכסף לאירגון דומה אך יותר מבוסס/מאורגן בכדי שהם יעשו את כל ה"מבצע" של קניית הס"ת לבדם. שתי החלופות הנם עבור אותה המטרה בדיוק?? (כל זה רק מפאת שדבר נמשך ואינו מטופל זמן רב כי לא חשבה על המורכבות של הנושא מראש).

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאם האירגונים האלו הם רק מתווכים, ובסופו של דבר הספר יגיע לאחד הישובים, בין אם יבוא דרך האירגון הראשון בין השני, ניתן לשנות את היעוד מאירגון זה למשנהו, הבעיה של נדר מתחילה בכך שהאירגון זוכה בספר התורה לא בתיווך בעלמא. אני הייתי מציע שתשאלו את האשלה הזו את האירגון עצמו, אני מניח שזה יזרז מאוד את ההליך…

אגב אירגון אילת השחר עושים זאת באופן נפלא!