שאלות על נקיון לפסח

שאלה:

בס"ד שלום רב שאלה בעניין בדיקת חמץ. 1.ספרי הקודש שבחדרי חלקם ממש חדשים ואין בהם חשש חמץ אין צורך לבדוק ? 2. מחזורים לכל חג , בדקתי נשפתי חזק בין העמודים היכן שראיתי חלקיקי חמץ מהסעודות , אפשר להשאיר בחדר שלי מבלי למכור לגוי ? אני לא בטוחה ב 100 % שאין בכלל פירור מזערי במחזורים. 3. סידור שאני משתמשת בו כבר 10 שנים ב"ה כל השנה ואין אפשרות לנקות אותו הייטב מחמץ וכן ספרוני שבת שמונחים בזמן סעודות חלות מותר לשים בשקית ולשים במחסן יחד עם כל מוצרי החמץ ולמכור לגוי ? או שספרי קודש אין למכור לגוי ? 4. מחברות , חוברות , דפים שונים שציירתי וכתבתי עליהם בחדרי ולמייטב ידעתי לא אמור להיות בהם חמץ , אפשר להשאיר בחדר ללא מכירה ? 5. מחזור לחג הפסח , הגדות לפסח שאשתמש בהם בחג הקרוב שיש בהם קצת פירורים מהחג שעבר (ידוע שזה פירורי מצה ואוכל כשר לפסח) יש עדיין חיוב לנקות הייטב ? 6. רוב הבגדים שבארוני מכובסים , לפעמים אני לובשת בגד ומחזירה לארון , חובה לבדוק כל בגד ובגד ? גם אם בחג אלבש בגדים מכובסים בלבד ? מספיק לבדוק כיסים או שממש לבדוק את הבגד כולו ? 7. מגבות שהשתמשי לאורך כל השנה בשבתות (שניגבתי בהן ידיים לאחר נטילה לסעודה ואחרי מים אחרונים )וכן בגדים מותר להשתמש בפסח לאחר כיבוס ? או שרצוי לייחד מגבות חדשים ? 8. בעניין הנעליים , אם אין לי נעלי בית חדשים ונעלי רחוב חדשים , יש צורך לנקות הייטב ? חובה לשטוף במים וסבון ? ומה לגבי שאר הנעליים שלא אשתמש בהם בפסח , שיכול להיות דרכתי עם הסולייה בבית או ברחוב על פירורי חמץ .. חובה לבדוק ולנקות ? יש עניין שמא יבוא לאוכלו , אך אם ברור לחלוטין שאני לא אוכל מהסולייה , מהדפים , מהבגדים וכו' יש התר לא לבדוק שם ? בתנאי שכמובן אעשה ביטול חמץ בלב שלם בע"ה . תודה רבה מראש.

תשובה:

אענה בקצרה:

1. ספרים שאין חשש חמץ אין צורך לבדוק.

2. אפשר להשאיר בלי למכור.

3. מותר.

4. אפשר.

5. לא צריך לנקות.

6. לא צריך לכבס, היכן שיש כיס מכניסים יד לראות שלא נשכח שםפ חמץ ממש, לא צריך יותר מזה.

7. מספיק כיבוס, למרות שרבים נוהגים לקחת מיוחד לפסח.

8. לא צריך לנקות נעליים לפסח.

ככלל את מגזימה קצת בענין הנקיון….

פסח כשר ושמח.