ע"ז

שאלה:

בוקר טוב. אם מתוך כעס (שלא הסתדרו לי כמה דברים) ואז פתחתי ארון ואמרתי (נדמה לי שבלב וחא שמתי לב אם גם בפה) כאילו כלפי הקב"ה: אז אני יקבל את הארון לאלוקות (לכאורה אולי בגלל הocd בעניין (שהתחיל מזה שבכלל שמעתי על מישהו הסובל מזה וסיפרו לי ואז שלמדתי בהלכות ע"ז ברמב"ם מספיק אמירת "אלקי אתה" כדי לאסור דברים כאילו נעבדו )אבל זה היה מורגש כמשהו רצוני יותר (הכוונה מחשבה שאני העלתי ולא מאליה) בגלל התסכול של אותו הרגע) ואז לאיר כמה שנעות תפסתי את עצמי "מה אני אומר/חושב בכלל" האם צריך "לאבד אותו"?

תשובה:

אני מכיר אותך בענין זה, ואין מה לחשוש.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב על המענה והתשובה, אני לפעמים חושש שאני עושה דברים "לכתחילה" ואז תולה את זה בבעיה שיש לי כדי "להקל" מהחשש מהתמודדות אמיתית .