בסיס של מיקסר חמצי בפסח

שאלה:

שלום וברכה, מיקסר שמשתמשים עמו כל השנה, האם מותר להשתמש עם הבסיס שלו, כלומר עם המנוע בפסח לאחר ניקוי יסודי, ולהרכיב לו קערה וכדומה כשרים ומיוחדים לפסח? בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש, משום שהחור בבסיס היכן שהקערה מורכבת פתוח ויכול להצטבר שם פירורים שעלולים לצאת על ידי סיבובי המנוע, מקום זה גם בלתי ניתן לנקיון כמו שצריך, לכן לא משתמשים במיקסר של חמץ בפסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי די הצורך, כוונתכם לכאורה שאע"פ שאין מציאות שיכנס פירורים מהבסיס לקערה חדשה, מכל מקום עצם מה שיכול להיפלט פירורים מהבסיס זה עצמו בעיה. אולם איני מבין, המדובר הוא במיקסר מחברת בוש שהחור שבבסיס גלוי ובולט, לפי ראות עיני אפשר לנקות מקום זה כמו שצריך, וכן לשפוך אח"כ אקנומיקה.