קריעת אותיות לועזיות בשבת

שאלה:

שלום.לגבי קריעת שקיות מזון בשבת היש הבדל בין אותיות בעברית ובין אותיות בשאר השפות? תודה מראש חנוך

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל, אסור לקרוע אותיות בשבת.

מקורות:

ראה רמב"ם שבת יא, י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום עליכם,
    רמב"ם שבת יא, י –
    הכותב אות כפולה פעמים והוא שם אחד כמו דד תת גג רר שש סס חח חייב. והכותב בכל כתב ובכל לשון חייב ואפילו משני סימניות.

    השאלה היתה לגבי קריעת אותיות לועזיות בשבת, אם זו לא טרחה, אנא הסבירו כיצד הגענו מהלכה זו של הרמבם לאיסור קריעת אותיות(מלאכת סותר?), יתרה מזו, אפילו לשיטה האוסרת, אם אין הקורע מכיר את השפה בה נכתב, מנין לו לדעת שמדובר באותיות? השפה הסינית למשל, נראית כמו אוסף ציורים שבקלות ניתן לראותם ככאלו ולא כמילים כתובות.
    מקווה מאד שאין כאן הטרחה, זו פשוט שאלה שלא מצאתי לה עדיין תשובה שהניחה את דעתי,
    כל טוב

  2. בקריעת אריזות מעבר לנושא של סותר, שזה דוקא אין חשש כיון שזה לא כלי, יש בעיה של מוחק כאשר קורעים על האותיות ומבטלים אותן, ומכאן ההקשר לרמב"ם שכתב שכתיבה ומחיקה היא בכל לשון ולא רק בלשון הקודש.