קליית חציל על הגז

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמא שלי רוצה לקלות חציל על הגז. היא אמרה שיש לה רשת
שמניחים על הגז ושאלה אם היא יכולה לעשות כך.
הרשת צמודה לגז והיא לא בטוחה שלא יהיה מגע בין החציל לבין החרצובה. האם מותר לקלות בדרך שכזו?
האם עדיף לעטוף את החציל בנייר כסף ליתר ביטחון?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

יש לעטוף היטב את החציל בנייר כסף, אלא אם כן אתם אכן מקפידים להשתמש בחצובה רק לבשר או חלב, אני מניח שזה לא כך… אמנם יש לצדד שבדרך כלל החצובה מתלבנת באש ומוכשרת, אבל אין לסמוך על כך אלא לגבי העיגול של הגז עצמו ולא לגבי החצובה שהאש לא מגיע בפועל לכל חלקיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים, קראתי את השאלה ואיני מבין מדוע יש איסור לקלות חציל (או כל מאכל אחר) על הגז? (שואל מתוך חוסר ידע בנושא)