חיוב תפילת מנחה לנשים עם תינוקות

שאלה:

שלום וברכה!
אני אמא צעירה לתינוק בן שנה
אני עובדת בעבודה עד 4 ובני התינוק נמצא במעון עד 4
השאלה שלי לגבי תפילת מנחה
בעקרון יש לי זמן בעבודה להתפלל בזמן, וזהו זמן פנוי בשבילי, אבל קורה שלפעמים אני לא מספיקה בהפסקה להתפלל ולכן אני צריכה להתפלל כשאני מגיעה הביתה שעכשיו זה מאוד סמוך לשקיעה אבל אני מטופלת בבני התינוק
האם יש לי חיוב להתפלל תפילת מנחה?
האם בזמן שאיני עסוקה ולכאורה יש לי זמן פנוי אז אני כן צריכה להתפלל?
וגם כשאני רואה בבית יש לי זמן פנוי והתינוק ישן גם אז יש לי חיוב להתפלל תפילת מנחה?

אני שואלת בעיקר על רמת החיוב לאישה להתפלל תפילת מנחה במידה ויש לה זמן פנוי ואין לה מפריעים

תודה!!

תשובה:

שלום וברכה

למנהג אשכנז נשים חייבות בתפילת שחרית ומנחה, ורק מערבית הן פטורות, כך מבואר במשנה ברורה בסי' קו, למנהג ספרד נשים חייבות בתפילה אחת ביום, אבל בכל מקרה התפילה היא הזכות הגדולה ביותר שיש לנו, לדבר עם ה' יתברך, והיא גם המתנה הטובה ביותר שניתן לתת לילדינו, אין כמו תפילה של אם על צאצאיה לפני יהיו לרצון שבסוף תפילת שמונה עשרה, וכיון שתפילת שמונה עשרה לוקחת בסך הכל דקות ספורות אין לוותר בשום אופן, הרי גם אם מטופלת בילדים יש לה כמה דקות… ואגב זה גם חשוב מאוד מבחינה חינוכית, ילדים צריכים לראות אמא מתפללת!

שיתקבלו התפילות.