הדלקת נרות – מי שיש בבעלותו בתים ללא דיורין

שאלה:

בן אדם שיש לו הרבה דירות בארץ ובעולם ואין מי שגר שם האם חייב להדליק בכולם? 2 שאלה ששאלתי ולא ענו עם הגבר מחויב בפריה ורביה למה כלי ההולדה אצל האשה ולמה דוקא גבר מחויב בפריה ורביה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הדלקת הנר היא "חובת הדר" ולא חובת הבעלים, לכן אם אין אדם גר שם אין חיוב הדלקת נר חנוכה.

שאלתך השניה היא בגדר בהדי כבשי רחמנא למה לך… בורא העולם רצה ליצור את ההזדקקות הזו הרוחנית שבין הבעל לאשה, כך שגם בקיום מצוותיו יזדקק לה, לפי שכך ראה את שלימות האדם, בהיותו נזקק לאשתו בכל המובנים, כדברי חז"ל שכל השרוי בלא אשה שרוי בלא שמחה ובלא תורה, והוא פלג גופא.

חנוכה שמח.