שלום לרבנים עם החנוכיה על השולחן אחר שכבתה מותר להזיז אותה בשבת אשמח להבין טעם ועם אסור מה הדים עם עשיתי תנאי אני פוסק לפי רב עובדיה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אסור, משום מיגו דאיתקצאי לבין השמשות ולא מועיל תנאי כיון שנרות חנוכה אסורים בהנאה בזמן שדולקים כך שעל כרחך את הבודל מהם בין השמשות. כמו כן מצד הל' חנוכה אין להניח את החנוכיה על השולחן שאז נראה שלאורה הוא צריך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה אבל מצאתי בחזון עובדיה חנוכה דף קפב שעל ידי תנאי להזיז את החנוכיה עפ סי רעט סע ד לגבי החנוכיה על השולחן שאז ניראה לאורה היום שיש חשמל לכאורה אדם לא יחשוד בכל תודה רבה