אשה במצוות חג הסוכות

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.האם חובה לבת ישראל רווקה אשכנזיה שמעוניינת לדקדק במצוות , לקנות לעצמה 4 המינים וליטול אותם בחג הסוכות ?
יש לציין שבשנים קודמות קניתי ונטלתי .
2. האם יש חובה לבחורה אשכנזיה להיכנס לפחות פעם אחת במהלך החג לסוכה ולברך בה "ליישב בסוכה" , אם אין ברשותה סוכה משלה ?
3. האם חובה לאכול בשר בקר בחג או שאפשר לצאת ידיי חובת הסעודות באכילת עוף כמו בשבת ?
4. בסעודות בחג הסוכות יש לטבול את החלה במלח בלבד או גם בדבש (כמו בראש השנה) ?
5. אם ברצוני למכור דבר מה( יד 2) ויש אפשרות לעשות זאת רק עד סוף חוה"מ סוכות , ובמהלך חול המועד יש לקוח . מותר למכור כדי לא להפסיד את הכסף ?

שבת שלום וחג שמח.

תשובה:

שלום וברכה

  1. קשה לומר שזו חובה, על מנהג בנות ישראל ליטול לולב ולברך עליו [אשכנזיות] ולמה לא לחפש מצוה חביבה זו.
  2. בלילה הראשון כדאי לקיים את המצוה החביבה הזו, שעל הגברים היא מצות עשה מחוייבת [בשונה משאר הימים שרק אם אוכלים יושבים בסוכה אבל אין חיוב לשבת] אבל אם זה לא מתאפשר לא חייבת.
  3. לנשים בפרט יש להקל אם את לא אוהבת בקר, כיון שעיקר השמחה של נשים הוא בבגד נאה לחג.
  4. יש בזה מנהגים חלוקים, רוב קהילות החסידים טובלים בדבש עד שמיני עצרת, וקהילות אחרות טובלים במלח.
  5. אם אי אפשר אחר כך, זה כנראה דבר האבד ומותר.