לאסוף צדקה בחזרת הש"ץ

שאלה:

הרב האם אפשר לקחת קופת צדקה ולאסוף כסף תוך כדי חזרת השליח ציבור
.בברכה

תשובה:

שלום וברכה

כך היה המנהג משנים קדמוניות שאוספים צדקה בחזרת הש"ץ, ואף שיש שהתרעמו על כך שהוא הפסק ומבלבל הכוונה, ראה ס' לקט הקמח החדש סי' נו אות לג שהביא כך בשם היעב"ץ ושכן המנהג ברוב המדינות, עד שהביא מליקוטי מהרי"ח שמציין דבר פלא שמנהג ארץ ישראל לאסוף בויברך דוד שלא כמדינתנו שאוספים בחזרת הש"ץ. אמנם ראיתי אלנו מנהג טוב שעושים זאת באשרי ובא לציון ולא בחזרת הש"ץ, ונראה לי שכך ראוי יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש משנ"ב (בסימני צ) שהתרעם על כך שאוספים כסף בקריאת התורה שמפסיד הקריאה ומבלבל הכוונה. ולכאורה ה"ה בחזרת הש"צ. ויש ללמד זכות שבכל מקרה אנשים לט מכוונים כראוי… בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. לכן המלצנו לאסוף אחר כך, אבל ציינו למנהג כדי למנוע את המחלוקת והסערה בבית הכנסת… אני מניח שהשואל ראה כך בבית הכנסת שלו, והוא מתרעם וכו', לפני שהוא עושה מחאה יש לדעת שיש על מה לסמוך.