ברכה על פרי מרוסק / גרנולה

שאלה:

בסד
שלום הרב!
1) פרי שמעכו אותו ולא ניכר צורתו מה ברכתו? (נמכר כמו גלידה)
2) אם אוכלים אותו עם גרנולה מהי ברכתו?

תשובה:

שלום וברכה

אם מעכו עד שלא ניכרת צורתו ברכתו שהכל, אבל זה קצת תלוי באופן הריסוק: בשו”ע סי’ רב סעי’ ז כתב שתמרים שמיעכן ביד ועדיין סמיכותן קיימת ברכתם בורא פרי העץ, אלא שבנהר שלום שם ס”ק י דייק שאם ריסק בבלנדר וזה מרוסק היטב ברכתם שהכל, ולכן הכל לפי הענין אם זה מרוסק בבלנדר ומרוסק היטב יש לברך שהכל.

זה שאתה מערב אותו בגרנולה אינו משנה את ברכתו, בנוגע לבגרנולה עצמה אם ברכתה אדמה או מזונות ראה כאן.