נדרים ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב.
בעז"ה אחרי ט באב אנו יוצאים כל המשפחה לנופש . התלבטתי מאוד האם להכניס את בתי הקטנה בת כמעט 7 חודשים לבריכה או לא בגלל גילה . אני מפחדת שתוך כדי דיבור אמרתי ( בלי נדר) שלא אכניס אותה לבריכה ואביא בריכה קטנה בשבילה. האם עליי לחשוש לנדר? האם אפשר להתיר זאת אם זה נדר בגלל האיסור של בריכה מעורבת? כמובן שאני מבינה את משמעות הצניעות אך גם ככה קשה לבעלי עם ההתחזקות שלי בדת ויש לנו מריבות על כך. יש לי מחשבות כפייתיות בעניין נדרים ואני כבר לא בטוחה במה אני אומרת ומה לא . מה שבטוח שאני חושבת שלא יצאתי באמירה חד משמעית כי אני עדיין מתלבטת ובטח שלא השתמשתי במילה נדר . מה כבוד הרב אומר? תודה רבה על תשובתך .

תשובה:

אין כאן שום נדר. בקשר לocd חובה לטפל אצל אשת מקצוע, חבל לסבול לחינם ואני בטוח שזה גורם סבל גם לסובבים אותך.