נדרים ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב ..
1.יש לי מחשבות כפיתיות בעניין נדרים .לעתים אני אומרת משהו( למשל רציתי שבתי תאכל אז אמרתי לה בצחוק תאכלי או שאני יאכל לך הכל) ואז בלב אומרת לא נודרת ויש פעמים שיוצא לי בטעות לומר גם בפה ולפעמים יוצא לי לומר בפה רק את המילה נודרת אבל אין לי כל כוונה לנדור ..המילים יוצאת רק כי עניין הנדרים כל הזמן במחשבות שלי. האם זה נחשב לי לנדר?
2.אני יודעת שבעל יכול להפר נדרי עינוי נפש אבל אם כל דבר בשבילי הוא עינוי נפש האם בעלי יכול להפר לי כל סוג של נדרים שגורמים לי לעינוי נפש ביום שומעו?
3. אם בעלי אומר לי לא רוצה להפר לך אך לבסוף מפר ביום שומעו יש עם זה בעיה כי בתחילה סירב ? כי לפעמים זה כבר משגע אותו ..
תודה רבה על תשובותיך .

תשובה:

שלום וברכה

  1. כל דיבור כזה אינו נדר, בכלל הדיבורים שאמרת אינם נדרים, אבל גם היו נדרים כיון שזה לא רצוני אין לזה שום תוקף.
  2. עינוי נפש הכוונה שקיום הנדר עצמו יגרום לאשה לעינוי, כמו מניעת תשמיש וכדומה, לא שעצם החיוב של נדרים מקשה עליה… אבל כאמור בלאו הכי אין כאן שום נדר.
  3. תעזבי את בעלך למנוחה, אין כאן שום נדרים, את סתם פוגעת בזוגיות שלכם לחינם! מבחינתך אין בתורה איסור נדרים בכלל, על אחריותי!