חסימה בסיסמה של סמארטפון

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: שנשאלה, גבי ג'יפיס האם מותר לרכוש סמארטפון או טבלט ולשים סיסמה שרק מאפשרת להשתמש באפליקציה אחת של gps ולא שום דבר, ושיהיה אינטרנט בכמות מאוד מוגבל, רק לשימוש של הג'יפיס, ושאי אפשר לדבר אחר, אינו אלא אם יתנו הקוד?

השואל הסביר שה-gps של הסמארטפון יותר טוב ממכונה שרק ג'יפיס בלי אינטרנט, ושרוצה להניח רק באוטו שלו, מ"מ חושש אם יש היתר לזה?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אם הסיסמה אינה בידיו ולא יוכל לקבלה זה בסדר, אבל אם בכל רגע נתון יוכל לקבל את הסיסמה זה לא לענין… שווה להשקיע כל שקל שנדרש בחסימת המחשב והטלפון שיהיה כהלכה.

יום נעים.