מיקרוגל בשרי – לחם עם גבינה

שאלה:

אם הכנסתי למיקרוגל בשרי לחם עם גבינה בתוך שקית שסגרתי אותו היטב והשקטת גם היה בתוך שקית שסגרתי היטב. כשהוצאתי את השקיות, החיצוני היה סגור והפנימי היה לו חור. אולם אני לא יודע אם החור קרה במשך החימום או לאחר מכן כשהוצאתי את השקית החמה? מה עם הלחם ומה עם המיקרוגל?

תשובה:

שלום וברכה

אם החיצוני היה סגור לגמרי יש להניח שזה קרה אחר כך ויש להקל. ומכל מקום בדיוק בגלל המקרים האלו ההמלצה שלנו חד משמעית לא לעשות זאת, אין להשתמש באותו מיקרוגל לבשר וחלב כאחד למרות שהוא עטוף היטב. חשוב לדעת שההכשרה של המיקרוגל אינה דבר מוסכם לגמרי לכתחילה, אנחנו עושים זאת כי כך שורת הדין ויש הפסד בזריקת המיקרוגל לאשפה, אבל חבל להגיע לידי הזדקקות להכשרה כזו באדים שאינה ברורה די הצורך.

חודש טוב ומבורך.