מדוע מברכים על מצוות עשה מדרבנן?

שאלה:

שלום רב !
מדוע מברכים על מצוות עשה מדרבנן שיש להן גדרים דרבנן ואנחנו לא מקיימים אותן בתורת חיוב דאורייתא, כדוגמת נר חנוכה וקריאת מגילה :"ברוך אתה ה'… אשר קידשנו במצוותיו וציוונו…"?
בכבוד רב
שי

תשובה:

הגמרא בפרק במה מדליקין כבר שואלת שאלה זו על נר חנוכה: והיכן ציונו? ומשיבה: בלא תסור. כלומר המצוה לא לסור ימין ושמאל היא הציווי הבסיסי לשמוע דברי חכמים, ודי בו לבד כדי לברך אשר קדשנו במצוותיו וציונו.

ערב טוב.