צ'יפס בטוסטר בשרי – המשך

שאלה:

יש לי בבית טוסטר אובן בשרי והמגש שלו כמובן בשרי. הטוסטר אובן עצמו בלי שאריות של בשר או עוף, והמגש רחוץ ממילא.

אם הטוסטר אובן והמגש אינם בני יומם, כלומר לא חוממו בהם מאכלים בשריים. ובאוטו טוסטר אובן ובמגש שלו שמנו לחמם צ'יפס קפוא, כמו שאנו מכירים בשוק, תפוגן ואחרים. מה דינו של הצ'יפס, האם הוא פרווה לחלוטין שאפשר לאכול אותו ביחד עם מאכל חלבי, או שלא אוכלים אותו ביחד עם משהו חלבי. אני ספרדי.

עד היום חשבתי שצ'יפס באופן כזה הוא בשרי לחלוטין, ונהגתי לחכות 6 שעות, ובן אחותי ראה באינטרנט שטוסטר אובן שאינו בן יומו לא עושה את הצ'יפס בשרי. ולכן לא חיכיתי 6 שעות, ולקחתי מעדן חלבי.

אז במקרה הזה אם הצ'יפס אינו בשרי, והתחלתי לא לחכות, האם יש צורך בלעשות התרת נדרים, או שחוסר ידיעה שגרמה לי לחכות, אינה נחשבת לנדר.?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שהסברתי אתמול, כאשר הוא נקי לגמרי הציפס אינו בשרי ומותר לספרדים לאוכלו עם חלב [אשכנזים כאמור יחמירו שלא לאוכלו עם חלב אא"כ גם הפעילו אותו ריק על חומו המירבי 20 דק'] אבל להמתין 6 שעות בודאי לא צריך בשום מקרה, ואין צורך בהתרת נדרים כיון שזו היתה טעות.