בליעת טעם בשרי וחלבי בריצפה

שאלה:

שלום
אם אפשר כמה שאלות,
משטח שנשפך עליו חלבי כ-שולחן שעליו מונח טוסטר, רצפה שעליה מונחת פלטת שבת לפעמים שמניחים על גביה מאכלים בשריים, וכן, לעיתים מניחים על גבי הרצפה שקית נגיד ממקום עם מאכל חלבי\בשרי חם וכו', האם יש בכך בעיה.

כלומר , נגיד רצפה שנשפך עליה קפה חלבי חם וניקו אותה עם סמרטוט רטוב, ולאחר מכן מניחים עליה שקית ממסעדה עם מאכל חם בשרי בפנים, או מניחים עליה פלטת שבת עם מאכל בשרי זה בסדר?

ונגיד שולחן שמניחים עליו טוסטר בשרי ומחממים בו מאכל בשרי ועל אותו שולחן מניחים אחר כך טוסטר חלבי ומחממים מאכל חלבי.

ונגיד רצפה שנשפך עליה חלבי ואז מניחים עליה טוסטר בשרי.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מגע יבש עם כלי אף פעם אינו מעביר טעם, לכן אם הריצפה יבשה ואין עליה ממש של מאכל בשרי או חלבי, גם אם נניח עליה שקית עם אוכל חם, או טוסטר וכדומה אין חשש להעברת טעם. כמו כן, אפילו במאכל ממש לא חששו, וכנראה הטעם, משום שבדרך כלל לא מדובר בבליעה בת יומה שבאה מכלי ראשון [כגון שניצל רותח שנופל על הריצפה ובאותו מקום נופלת חתיכת פשטידה חלבית רותחת], ואף שלגבי כלים חששו גם לשאינו בן יומו אטו בן יומו, זו גזירה שנאמרה בכלים ולא בדבר שנבלע בריצפה שהוא לא מצוי כל כך.