תה בשבת בכלי שלישי

שאלה:

שלום וברכה. יש אנשים שלא עושים תה בשבת בשקיות אפילו בכלי שלישי, ויש שמקילים ע״פ פסק של ר׳ משה פינשטיין. האם מותר למחמיר בענין לבקש למיקל שיכין לו תה בכלי שלישי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא רואה בכך חומרא בעלמא הוא יכול להחליט שהוא מחמיר רק לגבי איסור בישול ולא לגבי הנאה ממעשה שבת, אבל אם הוא חושש לאיסור שבדבר ולדעתי יש לחשוש, דעתו של הערוך השלחן שעינינו רוות שהתה מתבשל בכלי שלישי התקבלה אצל רוב הפוסקים, ודאי יש להמנע לבקש מאחר.

ערב טוב.