מאכלים "בחזקת בשרי"

שאלה:

שלום הרב
האם יש דבר כזה חזקת בשרי ואם כן מה זה וכמה שעות צריך לישמור משעת האכילה

תשובה:

שלום וברכה

במינוח "חזקת בשרי" אנשים משתמשים לשני מובנים: האחד, מאכל שהתבשל בכלי בשרי בן יומו, לבני אשכנז אסור לאוכלו עם חלב, וכן בני ספרד מחמירים בכך לכתחילה שלא לעשות זאת [לבני אשכנז גם אם אינו בן יומו לכתחילה לא אוכלים עם חלבי]. אין צורך להמתין אחר כך, רק לא לאכול יחד. האופן השני, יש חנויות שבגלל שהן מוכרות בשר, ההנחיה של מערכת הכשרות היא שכל המאכלים שהם מוכרים אסור לאוכלם עם חלב. כלומר גם אם תקנה שם נניח אורז או תפוחי אדמה בלי שום נגיעה עם בשר, אין לאכול עם חלב, אבל גם כאן אין צורך להמתין אחר כך 6 שעות.

יום נעים.