לענות לשאלה באמצע חזרת הש"צ שהיא צורך התפילה

שאלה:

שלום,
לעיתים יוצא לי להתפלל שחרית בבית כנסת שבו הגבאי לא מכיר אותי ואינו יודע שאני לוי.
בזמן חזרת הש"צ ניגש אלי הגבאי ואומר לי שאעלה שני לתורה כאשר אין כהן ועלה ישראל לעלייה ראשונה.
האם מותר לי להסביר לו בקצרה שאני לוי באמצע חזרת הש"צ או באמצע התחנון?
כיצד אני אמור לנהוג?
אני מקפיד שלא לדבר בזמן תפילה אבל כאן יש צורך גדול לענות והסיבות מובנות כאמור

תשובה:

שלום רב

אני מניח שלומר לו את המילה "לוי" והוא כבר יבין, אפשר לומר כיון שהוא לצורך התפילה.

על עצם חומר הענין לדבר בשעת חזרת הש"ץ, ראה שו"ע סי' קכד ומשנה ברורה שם ס"ק יז.