הנאה מחילול שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם ביום שבת יש שולחן מלוכלך שאי אפשר לשים עליו ספר ומשהוא בא עם מגבון וניגב מותר לשים ספר עליו וללמוד בשבת?

ועוד שאלה לגבי נדרי צדקה לא הבנתי ממתי מחשבה לתת צדקה נחשבת כנדר כי אני זוכר שנראלי שרציתי לתת סכום לצדקה ואני לא זוכר כמה ואני לא בטוח אם הייתי סגור על זה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש בשלחן כיון שניתן היה לנקות אותו בהיתר, ואין כל צורך במגבון.

זה לא נחשב נדרי צדקה. רק החלטה מושכלת וסופית, צריך להזהר מאוד לא להכנס ללחץ מיותר מענין נדרים, זה עלול להתפתח לחרדה מיותר.

יום נעים.