שינוי מקום במאכל שברכתו מזונות

שאלה:

אם אני אוכל בביתי פסטה שברכותיה מזונות ועל המחיה, ואני יוצא מהבית לרחוב עם הפסטה, אני צריך לברך עליה בחוץ?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מיני מזונות וכן לענין שבעת המינים נחלקו הדעות אם הם טעונים ברכה ממקומם וממילא יהיה בהם בעיה של שינוי מקום, ראה שו"ע סי' קעח סעי' ה. ולכן למעשה יש להמנע מלהכנס לספק ואין לצאת בשום אופן באמצע. בדיעבד שיצא, הכריע המשנה ברורה על פי הגר"א להקל בחמשת מיני דגן שאינו חוזר ומברך, ובשבעת המינים כן לחזור ולברך. אך לפי המובא שם הואיל ויש שהקלו גם בשבעת המינים בדיעבד, בפרט לספרדים שהחמירו מאוד בספק ברכות – לא יחזור ויברך.