שינוי מקום בסעודה

שאלה:

אם אני גר בבית קרקע ובזמן שאכלתי אורז יצאתי החוצה ועדיין ראיתי את המקום בו בירכתי בתחילה כך שבדיעבד אני לא מברך שוב, ואכלתי שם, ואז עברתי למקום שאני רואה ממנו את המקום שאכלתי בפעם השנייה אבל אני לא רואה שבירכתי בראשונה, האם אני צריך לברך שוב?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הלכה שאמרת אינה מדוייקת כלל. במשנה ברורה בסי' קעח ס"ק יב כותב, שבפוסקים מבואר שכלל לא פשוט להם שדין רואה מקומו הראשון קיים מבית לבית או מבית לחוץ, אלא רק באותו בית עצמו מחדר לחדר [לסוברים שיש בענין זה בעיה של שינוי מקום] לכן אם לא מדובר בחצר פרטית מגודרת וסגורה שדינה כחלק מהבית להרבה דעות, אסור לצאת גם אם אתה רואה את מקומך הראשון. ומכל מקום לעצם הענין ראיית המקום הראשון היא הקובעת.

ערב טוב ומבורך.