שבת במקומות שהשמש לא שוקעת

שאלה:

ראיתי שנחלקו אם מישהו במדבר ולא יודע איזה יום היום. האם ישמור את אותו יום ויתחיל את השבוע או יספור 6 ימים וישמור את השביעי כאילו עכשיו התחיל השבוע ?( אני שואל מסקרנות )

תשובה:

שלום וברכה

למעשה מדובר בשאלה מצויה מאוד בארצות בהם השמש לא שוקעת בקיץ או לא זורחת בחורף תקופות ארוכות, כיצד מחשבים שם את זמני היום והלילה שבת וכו', ראה כאן מה שכתבנו בזה בהרחבה.