הדלקת נרות בחלון או בתוך הבית

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
הדלקתי אתמול את נרות החנוכה על אדן החלון כי היה רוח בחוץ ולא יכלתי להדליק במרפסת. אך אין כל כך פרסום נס באדן החלון אצלנו במטבח.
האם עדיף להדליק בסלון אף על גב שרק בני הבית רואים? (מגיעים אלינו מספר אורחים) . עד כמה אפשר להגביה את החנוכיה (לדוגמא על כסא/שולחן . האם שייך המינימום של 3 עד 7 טפחים?
אנו גרים בקומה 2 (אני מאמין שזה פחות מ- 9 מטר

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

פירסום הנס הוא לבני רשות הרבים ולא משנה כמה עוברים ושבים, הפירסום לבני הבית אינו מועיל והוא רק בדיעבד בשעת הסכנה כידוע. לכן ודאי יש להדליק בחלון או בפתח ולא בתוך הבית גם אם יש אורחים רבים.