תענית עד חצות היום בשבת

שאלה:

שלום לרבנים אם שתיתי רביעית יין האם את הסעודה עם הלחם מותר לאכול אחר חצות את הסעודה שניה של שבת (שהרי כבר לא בתענית) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג בעיקר בקהילות החסידים להקל שאם שתה אפילו משקה קל בבוקר לפני התפילה זה כבר לא תענית ואין איסור, וכ"כ בערוך השלחן סי' קפח סעי' א. את המקרה שלך לא הבנתי, שהרי ודאי לא שתית יין לפני התפילה שזה איסור גמור, ולאחר התפילה אין לסמוך על רביעית אחת לענין קידוש במקום סעודה, אם אתה עושה קידוש תאכל מזונות או לכל הפחות תשתה שתי רביעיות.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המקרה שלאחר התפילה אכלתי כזית עוגיות האם הועיל לי לקידוש במקום סעודה או שחייב שסעודת שבת תהיה על לחם? ( דרך אגב למה 2 רביעיות הרי בסימן רעא סע ה מובא רביעית אחת) תודה רבה