עובד זר בארץ ישראל

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת על מה סומכים שמביאים גוים לעזור לזקנים בארץ ישראל מצד שאסור לתת להם גוים לגור בארץ ועוד איסור יחוד? ועם אני אומר עבודה של ערבי פלוני טובה מותר להגיד? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

על השכרת דירה לגוי בארץ ישראל ראה כאן. יש הרבה על מה לסמוך להקל, ולכן כשיש בזה צורך קיומי ודאי מותר. בפרט שלא משכירים לו את הדירה אלא בעצם מארחים אותו בבית. על איסור יחוד ודאי יש להקפיד, לא הבנתי את השאלה. ביחוד יש גדרים שונים ופתרונות ויש להקפיד על הכל. לתת מחמאה לגוי אם יש בזה צורך שיעבוד טוב יותר זה בסדר, ראה הרבהתשובות כאן באתר עשה חיפוש לא תחנם.