שימוש בממון חברו בדבר שמקפיד

שאלה:

מי שסובל מבעיית מעיים ולהשתחרר צריך להשתמש בדוש (שיוצא ממנו המים) ושם אותו אצל פי הטבעת, והדוש הזה הוא במקלחת של חבר או משפחה, מותר ? כי מנקים אותו אחרי זה עם סבון ונראה שגם האדם בעל הבית היה עושה כן למען עצמו. ובדיעבד? ויש בזה הבדל בין ספרדי לאשכנזי?

תשובה:

שלום רב,

שימוש בממון חברו שהדרך להקפיד, אסור. ולמרות שהוא עצמו היה משתמש כן, אך לאחרים אינו מסכים. לכן צריך לאמוד האם חברו היה מסכים שיעשה כן ברכוש שלו.

שבוע טוב

נפתלי בן חיים