מחלל שבת שמזג יין – כשהסירוב כרוך בעלבון

שאלה:

אם מחלל שבת בפרהסיא שהוא נולד לבית חילוני ועושה קידוש ומניח תפילין מוזג לי יין( לא מבושל)האם מותר לשתות מהיין?

תשובה:

שלום רב.

אם מדובר באי נעימות גדולה, וכגון שזה אביך שעושה את הקידוש ויעלב מאוד מהסירוב שלך, יש מקום להקל כמו בהפסד מרובה, כאשר מדובר באדם שלא קיבל כלל חינוך תורני כל שהוא וגדל בבית ובבתי ספר חילונים לגמרי.

מקורות:

ראה שו”ת משנה הלכות מהדו”ת ח”ב סי’ לו. וראה שו”ת תשובות והנהגות ח”ב סי’ ת שמפקפק בזה.