האם אפשר להזמין מחו"ל – אולי יחללו שבת בשלבי המשלוח

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם מותר להזמין מחו"ל בגדים דרך האינטרנט בימים הקרובים, אם יקח לזה בערך 14 יום להגיע, אולי יגיע בראש השנה באוניה או מטוס שמחללים שבת או חג אם יש כזה דבר, ואולי יש יהודים שצריכים להוריד את הסחורה ולחלל שבת או חג בשביל זה?
תודה רבה כבוד הרב, סוף שבוע נעים

תשובה:

שלום רב,

אין כל חשש. כל המקומות הללו שיש בהם יהודים (בארץ) הם שומרים שבת, ואין חשש שיחללו. ולענין מה שהגוי עושה, הוא עושה עבור עצמו, מבחינתך יכול היה לעשות ביום חול ולכן אין חשש.