לתרומות לחץ כאן

מצקת חלבית במאכל בשרי רותח

שאלה:

שלום רב
מצקת חלבית שאינה בת יומה שטבלה בצלחת עם מאכל בשרי (עוף ותפו"א) עם רוטב חם. מה דין המצקת?

תשובה:

שלום וברכה

את המצקת צריך להכשיר בהגעלה מחמת נגיעתה בעוף הרותח, אבל האוכל עצמו מותר, כיון שהמצקת לא היתה בת יומה. כמובן, אם העוף עצמו לא היה בחום שהיד סולדת בו, ורק הרוטב היה חם והוא כבר בכלי שלישי, גם המצקת כשרה [בהנחה שלא הוציאו את הרוטב מהסיר שהוא כלי ראשון באותה מצקת, שאז היא צריכה כאמור הגעלה].

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על הגעלת כלי פלסטיק נחלקו הדעות אם היא מועילה או שדינם ככלי חרס, המיקל יש לו על מי לסמוך בהחלט אך המחמיר בכלי שאינו יקר תבוא עליו הברכה.

    בשו”ת אג”מ (יו”ד ח”ב סי’ צב) ושו”ת קנין תורה (ח”ב סי’ צ”ב) ושו”ת להורות נתן (ח”ו סי’ סט) החמירו בזה שלא מועיל לפלסטיק הגעלה שדינו ככלי חרס, לעומת זאת בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ קסג האריך באופן עשיית כלי פלסטיק ומסיק שאפשר להכשירן בהגעלה וכ”כ במנחת יצחק ח”ג סי’ סז ובציץ אליעזר ח”ד סי’ ו ובשו”ת שאלי ציון ח”ב סי’ כג שו”ת באר משה ח”ב סי’ נג, ושו”ת אור לציון ח”ג פ”י סי’ יג, וחזון עובדיה (פסח עמ’ קנא), הקילו בזה וע”ע ביסודי ישורון ח”ו עמ’ קע, ובספר סידור פסח כהלכתו (פ”ט הערה 49 בשם הגרי”ש אלישיב).

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל