אפיית פרווה ובשר יחד בתנור

שאלה:

באותו תנור נאפה סלק בצד אחד ועוף בצד שני. מה דין הסלק? האם יש בכך לכתחילה ובדיעבד? והאם יש הבדל בין מכוסה בנייר כסף או לא?

תשובה:

שלום וברכה

אם היו גלויים הסלק מוחזק כבשרי, כיון שנהגו להחמיר בתנורים שלנו שיש בהם זיעה ולא רק ריחא, וראה פרטי דין זה ברמ"א סי' קח סעי' א.

אם היו שניהם מכוסים היטב יש להקל שהסלק נשאר פרווה.

יש לשים לב לעוד נקודה, שכאשר התנור אינו נקי ויש בו שיירי בשר והתזות שונות, גם אם הפרווה לבד נמצא שם אין לאוכלו עם חלב.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין זה.