עוף בתנור חלבי

שאלה:

בס"ד ,
מה הדין בעוף שנתבשל בתוך תבנית המכסה עליו על כל צדדיו , בתנור שנאפתה בו פיצה חלבית לפני 16 שעות, ובין אפיית הפיצה החלבית לעוף המכוסה נוקה התנור היטב .
האם העוף מותר באכילה ?

תשובה:

שלום וברכה

יש להתיר בדיעבד את העוף באכילה.

מקורות:

ראה רמ"א סי' קח סעי' א, ויש בזה כמה צירופים: האחד לא ברור שתנורים שלנו יש בהם זיעה ולא רק ריחא בלבד, ואף שנהגו להחמיר בזה, כיון שכתב הרמ"א שם שאם היו מכוסים יש שהתירו וניתן לסמוך עליהם בדיעבד, יש לסמוך כאן להקל, בפרט שהפיצה היא דבר יבש שאין בו זיעה.