בר מצווה בחול המועד פסח / בספירת העומר

שאלה:

שלום רב
מה קורה שתאריך הבר מצווה יוצא בחול המועד פסח? האם ניתן לדחות?
במידה וכן, בכמה זמן מותר לדחות ומה עושים עם שבת חתן?

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מה הבעיה לערוך בר מצווה בחול המועד פסח?! אבל אם רוצים לדחות את השמחה לאחר הפסח ניתן לעשות זאת כמובן. אולם מאחר שאלו הם ימי ספירת העומר (עד לאחר ל"ג בעומר) וסעודת הבר מצווה אינה נעשית בזמנה לכן אסור להשמיע מוזיקה בסעודה זו. אבל אתם יכולים להקדים את האירוע לפני פסח למרות שהוא עדיין אינו בר מצווה. וביום בר המצווה בחול המועד פסח לעשות סעודת מצווה מצומצמת.

מקורות:

ראה הליכות שלמה שסב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לצערי, אין כתוב בתשובה מפורשות, שאם זמנה בחוה"מ פסח, מותרת תזמורת. בתחילת התשובה רק כתוב ש"אין בעיה" מבלי לפרט. באמצע התשובה כתוב שלאחר זמנה אסור להשמיע תזמורת ובסוף התשובה נכתב שאם נערכת בזמנה תיערך "סעודת מצוה מצומצמת". עם תזמורת או בלי?

  2. כוונת הרב המשיב היתה לתת עצות מעשיות מעבר להלכה. ברור שבחול המועד פסח אפשר לעשות בר מצוה בתזמורת, ואחרי פסח רק בלי תזמורת, כי זה לא זמנה. מה שהציע סעודה מצומצמת הוא משום שהשואל לא רצה לעשות סעודה בחג כי קשה למצוא מישהו שיכין בפסח סעודה גדולה, ועל זה הציע להקדים את השמחה הציבורית ובחג משהו מצומצם כדי שלא להתעלם מהתאריך עצמו, אבל זו לא הלכה אלא עצה.