אינטרנט מסונן

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שאלה קצת קשה הנני שואל ומקווה שמוצא ה' יהיה בפיך.

בעניין פלאפון כשר.
האם פלאפון עם סינון, פלאפון שיש בו זיכוי הרבים עצום, פלאפון שמחזיר אנשים בתשובה. מותר? מאידך, בווצאפ (תוכנת הודעות) יש אפשרות לדבר עם נשים אחרות, אך משתמשים בווצאפ לשליחת הלכות בלבד. זאת אומרת מצד אחד יש בו זיכוי הרבים ענק והחזרת בנים לאביהם שבשמים. ואין בו תמונות או סרטונים לא צנועים כי יש סינון מלא. אבל מצד שני יש בו את האפשרות לדבר עם נשים בווצאפ, ששם בעצם מתבצעות הזיכוי הרבים

תשובה:

שלום וברכה

אם הסינון מוכר על ידי הועדה לתקשורת של בד"ץ בני ברק זה בסדר גמור. תמיד ניתן לחטוא… יש משהו שנשאר לנו להזהר ממנו בעצמנו… כמובן שהטוב ביותר זה טלפון ללא אינטרנט, וכך נוהג אני וכך ראיתי אצל רוב בני התורה. אם המטרה היא רק זיכוי הרבים ולא צורך פרנסה, הקב"ה לא מבקש ממך את הזיכוי הרבים הזה, קנה טלפון ללא אינטרנט.

שבת שלום.