כשרות במטבח טרף / התנהלות עם גויים בשליחות בחו"ל

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
הנני נמצא בשליחות ועלו לי מספר שאלות:
1) הקהילה שכרה בשבילנו דירה (הדירה של גוי) וקבעה שם 2 מזוזות.(כשלא היינו) הבאנו מהארץ מזוזות נוספות רציתי לדעת האם צריך לברך עליהם כשאני קובע אותם?
2) בבית הספר יש גויים והם אוכלים בחדר האוכל (האוכל כשר). אם הם מתיישבים לאכול לידי יש עם זה בעיה? וכן האם מותר ללחוץ להם יד ולומר להם בוקר טוב או שזה שום לא תחונם?
3) היה תנור בדירה וכנראה לא בשלו בו מאכלים כשרים. ובתוכו יש רשת ותבנית רציתי לשאול כיצד עלי להכשיר אם בכלל. האם יש צד יותר קל ברשת? ואם כן כיצד עלי להכשיר?
4) יש בדירה מיקסר להכנת עוגות שגם הוא משומש האם מספיק ניקיון יסודי וטבילת המערבלים?
5) יש לנו עירוב אך לא כולם מסתמכים עליו. מישהו אמר לי שלפי הרב עובדיה זה מותר? מה זה אומר מה ההיתר? אם אני שם את הטלית מהבית לבית הכנסת וחזרה זה נקרא לבוש?
6) אם תלמיד צריך להקטין את תפילין של ראש באמצע התפילה אם הוא יוריד זאת האם צריך לברך עליהם כשמניחם ואם כן איזו ברכה?

סליחה על ריבוי השאלות. אשמח אם לא יופץ ובקשה נוספת אם אפשר. האם יש אפשרות לקבל מייל של הרב על מנת לשלוח ישירות עם שאלות שיש לנו?

תשובה:

שלום וברכה

1. כאשר אתה מחליף למזוזה אחרת יש לברך, ואם יש לך פתח שכלל לא היה בו מזוזה זה עוד יותר טוב.

2. מותר לך לאכול לידם כיון שאתה לא אוכל משלה. ודאי מותר לנהוג בהם בידידות ובנימוס כיון שיש לך תועלת מכך, אתה צריך לנהל איתם יחסים טובים.

3. את התבנית לא ניתן להכשיר כיון שמניחים ישר עליה את המאכלים והיא טעונה ליבון חמור שיקלקל אותה לגמרי, את התנור והרשת – אם לא מניחים עליה מאכלים, יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, להפעיל את התנור על חומו המירבי חצי שעה והוא כשר.

4. מספיק נקיון יסודי וטבילת המקצפים והקערה אם אינה פלסטיק.

5. אינני יודע, אבל בכל מקרה אם אתה לבוש בטלית זה בסדר.

6. אם לפני כן זה היה גם באופן שאפשר לצאת ידי חובה אינו חוזר ומברך, אם לא היה באופן שיכול לצאת ידי חובה, כיון שעשה הפסק עליו לברך שוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    במקרה ואוכל אורז ליד גוי שאוכל פתיתים, והם מדברים ביניהם, ועף גרגיר מהפה של הגוי לצלחת של היהודי.
    אומנם בוודאות נחת בצלחת אותו הגרגיר, אך לא ניתן לזהות אותו (האורז ציבעוני ושומני ומלא בתבלינים).
    כיצד ינהג במצב זה?
    תודה.
    דברים כאלה קורים גם במקומות עבודה שיושבים גם חילונים.
    שבוע טוב

  2. יש כאן ביטול ברוב ובשישים. באופן כללי נראה לי שבין אנשים מנומסים לא אמור לעוף אוכל מצלחת אחת לחברתה…