פגימה קלה בריבוע התפילין

שאלה:

באחד מצלעות התיתורא השתפשפה שכבת צבע בנקודה אחת ונראה כמו פגימה קטנה. שאלתי האם שכבת צבע נכנס דינית לחשבון הריבוע של תפילין לעניין פגם של חגירה כציפורן או לא.
על צד שצבע זה חלק של ריבוע, אם שפשפתי מקום הפגימה וסביב עם ציפורניים והחלקתי אותו והשוותי עם צלע ,כך שפגם כבר לא נראה לעין וציפורן עוברת חלק , אם זה נקרא תיקוני תפילין והיה צריך לומר לשם קדושת תפילין( אם מעשה זה דינית עזר במה שהוא) ? כי לכאורה רק חיסרתי ולא הוספתי, אלא שפגימה לא נראת בגלל הורדת שכבת צבע לאורך הצלע

תשובה:

שלום וברכה

אינני מאמין שעל ידי צבע לבד היה שם חגירת ציפורן, הצבע אין בו ממש וגם חגירת ציפורן זה איזה שיעור מינימלי. אבל אולי כדאי להראות לאדם שעוסק בבתים של תפילין שייעץ לפי ראות עיניו. בשו"ת שבט הלוי ח"ג סי' ב כתב שהשיעור הוא מילימטר אחד.

כמו כן בהרבה ספקות כאלו מצרפים את דברי השו"ת חסד לאברהם סי' ח שנקט שאם הרוב מרובע ורק בנקודה מסוימת יש פגימה אומרים רובו ככולו ומכשירים, ולכן תוכל לסמוך על זה.

בהצלחה